Deli z ostalimi
avokado

Avokado je sadež z mnogimi koristnimi učinkovinami in odličnim okusom na 100 in 1 način!

Pripravila sem kar 5 idej kako ga uporabiti, osnova pa je pri vseh enaka. Vsi recepti so primerni tudi za diabetike, saj ne vsebujejo nobenega dodanega sladkorja, le naravno prisotnega v sadju.

Topla čokolada

Za recept kliknite tukaj.

Mousse z malinami (za 1 osebo)

Osnova:

Za osnovo avokado, banano in 1 dl vode zmešamo skupaj s kakavom. Nadevamo v skodelico in bogato obložimo z malinami in kokosovo moko.

»Paleo jogurt« z oreščki (za 1 osebo)

  • 4 žlice narezanih najljubših oreščkov
  • osnova iz zgornjega recepta z 2-3 dl vode
  • sadje po želji

Osnovo za avokadov mousse (lahko tudi brez kakava) zmešamo z mrzlo vodo do konsistence jogurta, kar nam služi kot pravi ne mlečni nadomestek jogurta. Dodamo oreščke in uživamo.

Schwarzwald sladoled (za 2-3 osebe)

Sestavine:

Dobro zamrznjeno sadje zmešamo v multipraktiku ali mešalniku. Za piko na i lahko pripravimo čokoladni preliv iz kokosovega olja, kakava in medu.

Avokadova »nutela«

Pripravimo jo tako, da osnovi za avokadov mousse primešamo mlete lešnike in uporabimo kot namaz za na kruh ali palačinke. Lahko pa vanjo pomakamo različno sadje, nanizano na palčke. Slastno in zelo enostavno.

Sunwarrior beljakovine
Sunwarrior beljakovine
Sunwarrior beljakovine
VirSlika: Ignitehospitality.com
Deli z ostalimi
Prejšnja objavaNori na avokado + recept
Naslednja objavaAvokadov namaz za zdrav zajtrk, malico ali večerjo
Anja Pristavec (mag. inž. prehrane) je zaključila magistrski študij Prehrane na Biotehniški fakulteti v Ljubljani. Svoje raziskovanje usmerja na vpliv prehrane na človeka, pri čemer ji pomaga njena lastna izkušnja s hujšanjem. Izkušnje s prehranskim svetovanjem je pridobila s strokovno prakso pri nutricionistki Mojci Cepuš. V okviru Befit-a vodi svetovanja za različna področja prehrane, prednostno za preventivo proti sladkorni bolezni. Je velika ljubiteljica narave in teka. Delo v domačem nasadu ameriških borovnic jo veseli in sprošča. Rada pripravi tudi marsikatero zanimivo zdravo jed. Na portalu MojeZdravje.net bo z vami delila svoje ideje o zdravih receptih in namigih za zdrav način življenja ter hujšanja. Več o Anji in njenem delovanju si lahko preberete na www.prehrana.info.

PODAJ SVOJE MNENJE

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 + 2 =