Košarica

V košarici ni izdelkov.

Avokado je sadež z mnogimi koristnimi učinkovinami in odličnim okusom na 100 in 1 način!

Pripravila sem kar 5 idej kako ga uporabiti, osnova pa je pri vseh enaka. Vsi recepti so primerni tudi za diabetike, saj ne vsebujejo nobenega dodanega sladkorja, le naravno prisotnega v sadju.

Topla čokolada

Za recept kliknite tukaj.

Mousse z malinami (za 1 osebo)

Osnova:

Za osnovo avokado, banano in 1 dl vode zmešamo skupaj s kakavom. Nadevamo v skodelico in bogato obložimo z malinami in kokosovo moko.

»Paleo jogurt« z oreščki (za 1 osebo)

  • 4 žlice narezanih najljubših oreščkov
  • osnova iz zgornjega recepta z 2-3 dl vode
  • sadje po želji

Osnovo za avokadov mousse (lahko tudi brez kakava) zmešamo z mrzlo vodo do konsistence jogurta, kar nam služi kot pravi ne mlečni nadomestek jogurta. Dodamo oreščke in uživamo.

Schwarzwald sladoled (za 2-3 osebe)

Sestavine:

Dobro zamrznjeno sadje zmešamo v multipraktiku ali mešalniku. Za piko na i lahko pripravimo čokoladni preliv iz kokosovega olja, kakava in medu.

Avokadova »nutela«

Pripravimo jo tako, da osnovi za avokadov mousse primešamo mlete lešnike in uporabimo kot namaz za na kruh ali palačinke. Lahko pa vanjo pomakamo različno sadje, nanizano na palčke. Slastno in zelo enostavno.

Delite naprej ...
Anja Pristavec
Anja Pristavec

Anja Pristavec, magistra inženirka prehrane. Zaključila je magistrski študij Prehrane na Biotehniški fakulteti v Ljubljani. Svoje raziskovanje usmerja na vpliv prehrane na človeka, pri čemer ji pomaga njena lastna izkušnja s hujšanjem.

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja