Ja, spet nova tortica! Sladoledna, veganska, bananina, jagodna, borovničeva, malinova in še zdrava je! Še en razlog več, zakaj so banane čudovit sadež: iz njih lahko pripravimo sladoled, lučke, smutije, torte, lahko jih uporabimo kot nadomestek jajc pri mufinih, palačinkah, piškotih, celo v dehidrator jih lahko damo in naredimo bananin čips! Tokrat z vami delim najbolj “simpl” recept za sladoledno presno torto. Iz presnega sladoleda je nastala okusna presna sladoledna torta:

Kaj potrebujemo:

> 3 zamrznjene banane (narezane na kolobarje)
> 1/4 skodelice svežih jagod
> 1/2 skodelice svežih borovnic
> 1/4 skodelice svežih malin

Potrebujemo še manjši aluminijast modelček za presno torto, približno: 5 cm visok in 12 cm širok (diagonalno).

BiokiaKadar gozdnih sadežev nimamo na voljo v sveži obliki, jih lahko kupimo zamrznjene in dodamo sveže banane. Tako kombiniramo po 1 svežo banano in pol skodelice zamrznjenega jagodičevja. Lahko pa uporabimo tudi jagodičevje v prahu, na primer Finske borovnice v prahu Biokia, ki so izredno dobre v kombinaciji z zamrznjeno banano. Rezultat bo odličen bananino-borovničev sladoled. Barva in okus pa prava poezija!

presna-veganska-tortaPriprava:

1. Jagodna podlaga: zmešamo banano in jagode v mešalniku (blenderju) in mešamo do gladkega. Napolnimo modelček za torto in enakomerno razporedimo.

2. Borovničeva podlaga: zmešamo banano in borovnice v mešalniku (blenderju) in mešamo do gladkega. Dodamo zmes na jagodno podlago in enakomerno razporedimo.

3. Malinova podlaga: zmešamo banano in maline v mešalniku (blenderju) in mešamo do gladkega. Dodamo zmes na borovničevo podlago in enakomerno razporedimo.

4. Postavimo v hladilnik za 1-2 uri.

5. Okrasimo s travniškimi rožicami, listki mete in postrežemo.

Dober tek!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here