Košarica

V košarici ni izdelkov.

Presna sladoledna torta iz jagodičevja

Ja, spet nova tortica! Sladoledna, veganska, bananina, jagodna, borovničeva, malinova in še zdrava je! Še en razlog več, zakaj so banane čudovit sadež: iz njih lahko pripravimo sladoled, lučke, smutije, torte, lahko jih uporabimo kot nadomestek jajc pri mufinih, palačinkah, piškotih, celo v dehidrator jih lahko damo in naredimo bananin čips! Tokrat z vami delim najbolj “simpl” recept za sladoledno presno torto. Iz presnega sladoleda je nastala okusna presna sladoledna torta:

Kaj potrebujemo:

> 3 zamrznjene banane (narezane na kolobarje)
> 1/4 skodelice svežih jagod
> 1/2 skodelice svežih borovnic
> 1/4 skodelice svežih malin

Potrebujemo še manjši aluminijast modelček za presno torto, približno: 5 cm visok in 12 cm širok (diagonalno).

BiokiaKadar gozdnih sadežev nimamo na voljo v sveži obliki, jih lahko kupimo zamrznjene in dodamo sveže banane. Tako kombiniramo po 1 svežo banano in pol skodelice zamrznjenega jagodičevja. Lahko pa uporabimo tudi jagodičevje v prahu, na primer Finske borovnice v prahu Biokia, ki so izredno dobre v kombinaciji z zamrznjeno banano. Rezultat bo odličen bananino-borovničev sladoled. Barva in okus pa prava poezija!

presna-veganska-tortaPriprava:

1. Jagodna podlaga: zmešamo banano in jagode v mešalniku (blenderju) in mešamo do gladkega. Napolnimo modelček za torto in enakomerno razporedimo.

2. Borovničeva podlaga: zmešamo banano in borovnice v mešalniku (blenderju) in mešamo do gladkega. Dodamo zmes na jagodno podlago in enakomerno razporedimo.

3. Malinova podlaga: zmešamo banano in maline v mešalniku (blenderju) in mešamo do gladkega. Dodamo zmes na borovničevo podlago in enakomerno razporedimo.

4. Postavimo v hladilnik za 1-2 uri.

5. Okrasimo s travniškimi rožicami, listki mete in postrežemo.

Dober tek!

Delite naprej ...
Maja Jeereb
Maja Jeereb

Maja Jeereb je ustanoviteljica portala MojeZdravje, ljubiteljica narave in zdrave okusne rastlinske hrane, avtorica številnih zdravih receptov, svetovalka za zdravo rastlinsko prehrano in certificirana nutricionistka.

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja