Košarica

V košarici ni izdelkov.

Presne marelične ploščice [slovenski recept]

Recept je bil objavljen v knjigi Simpl sladice. 

Danes težko verjamem, da včasih nisem marala športa. Šele po prehodu na rastlinsko prehrano sem dobila toliko energije, da je telo kar samo sililo v gibanje. Kakšna razlika! Nobena prehrana, uravnoteženi obroki in nadomeščanje nezdravih sestavin ne morejo nadomestiti vitalnosti, vzdržljivosti in moči, ki nam jo daje gibanje. Z vsakodnevnim miganjem se izboljšata razpoloženje in nivo energije, metabolizem se pospeši, zato lahko pojemo več in kljub temu ostajamo vitki, okrepita pa se tudi imunski sistem in občutenje lastnega telesa. Priporočam – tako kot te okusne ploščice na aktiven poletni dan!

Sestavine za 5 ploščic

  • 1/2 skodelice suhih marelic
  • 5 velikih medjool datljev
  • 1/3 skodelice neoluščenih sezamovih semen
  • 1/3 skodelice drobnih kokosovih kosmičev

Priprava

  1. V multipraktiku zmeljemo suhe marelice in datlje. Mešamo, dokler se ne tvori lepljiva kepa, ki se obrača naokrog po posodi.
  2. Nato dodamo sezamova semena in kokosove kosmiče ter ponovno prižgemo aparat. Mešamo, dokler vse sestavine ne tvorijo enotne kepe.
  3. Maso razvaljamo med dvema papirjema za peko, približno 1 cm na debelo v obliki kvadrata. Narežemo na ploščice.
Delite naprej ...
Eva Žontar
Eva Žontar

Eva Žontar (1991 – 2018) je bila popotnica, ki je navduševala s svojo strastjo do življenja in pozitivnim pogledom na svet. Eva je v letih 2015 – 2018 pisala članke in recepte za naš portal. V njen spomin vse te članke, recepte in zgodbe še naprej ohranjamo na naši spletni strani. Evino življenjsko zgodbo in motivacijske zapise, ki so nastali med njenim potovanjem s kombijem po Južni Ameriki, kjer se je njena pot usodno končala, si lahko preberete v knjigi Svobodno srce. Njene globoke misli lahko navdihujejo in opogumljajo tudi v tem zahtevnem in nepredvidljivem času.

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja