kopel-za-jetra

Kopeli

Ena med najboljšimi kopeli, ki jo priporočamo za oba filtra (ledvice in jetra) je kopel iz njivske preslice. 100 g njivske preslice prelijemo s 3 litre vode (mrzla ali mlačna) in pustimo čez noč. Naslednji dan jo kuhamo v tej vodi, v kateri se je namakala (40 minut). Potem jo precedimo in vlijemo v banjo. Dodamo še toliko vode (naj bo čim bolj vroča, ampak seveda, da nas ne opeče), da lahko pokrijemo telo vsaj do prsi. V kopeli ostanemo 20 minut. Nato samo oblečemo kopalni plašč in se za 1 uro uležemo v posteljo (morali bi se spotiti). Kopel ponavljamo 1x tedensko. Če slučajno imamo težave s srcem, potem kopeli ne izvajamo. V primeru krčnih žil pa spodnjega dela nog ne namakamo. Če začutimo palpitacije pomeni, da nismo dovolj pili (pred kopeljo je najboljše, da spijemo 0,5 l vode) ali da imamo težave s srcem. V primeru težav s srcem ne nadaljujemo s kopeljo.

Tehnike sproščanja

sprostitevSprehod v naravi, poslušanje sproščujoče glasbe, joga, meditacija, tek, igrivost in radost so vsekakor pomembni, če želimo pomagati svojemu telesu. Za spremembe na podzavestnem nivoju pa bomo potrebovali malo več motivacije in vztrajnosti. Priporočam vam, da poskusite z EFT (tapkanje) tehniko in se tako z lahkoto znebite negativnih podzavestnih vzorcev, ki kreirajo vaše odzive na večino življenjskih situacij in tako tudi okrepite vaša jetra (na ta način se boste znebili jeze in vseh emocij, ki so z njo povezane). Lahko pa si še dodatno pomagate tudi z Bachovimi esencami in vsakodnevno masažo jetrne točke (točka pritiska na sliki). Hodite na dolge sprehode in ne izvajajte pretirano intenzivnih vaj.

Prehranska dopolnila

V super hrani boste našli veliko različnih in kvalitetnih dodatkov za krepitev in čiščenje jeter (chlorella, spirulina, superzelenje, pšenična in ječmenova trava, neem, antioksidativna mešanica, granatno jabolko, olja in semena z veliko omega 3 (laneno, orehovo, konopljino, sibirske cedre, chia semena).  Poleg tega pa lahko dodate še tinkturo iz pegastega badlja, artičok, njivske preslice ali janeža.

S temi relativno majhnimi spremembami in uvajanjem posebnih živil, superhrane ter probiotikov, v vašo vsakodnevno prehrano, boste naredili veliko za vaša jetra in celoten organizem. Telo je vaš najsvetejši hram in ga je treba varovati ter pravilno skrbeti zanj. Dokler se počutimo dobro, imamo dovolj energije in ne bolehamo, se na žalost premalo ukvarjamo s preventivo. Zaradi tega se dostikrat zgodi, da popolnoma izčrpamo svoje telo. V tem primeru je tudi regeneracija veliko težja. Ne čakajte, da zbolite, vzemite zdravje v svoje roke in poskrbite za svoje telo in dušo.

Pripravila: nutricionistka Jelena Dimitrijević za projekt Zame in Planet

Želiš več koristnih nasvetov in receptov? Pridruži se nam v zaprti Facebook skupini, kjer v mesecu marcu delimo brezplačne vsebine in se prijavi na izziv Zame in Planet.

zame-in-planet-izziv

VIRslike - healingthebody.ca
Prejšnji članek7 razlogov za postenje z zelenimi sokovi
Naslednji članekLešnikova veganska potica
Vsi imamo svoje poslanstvo. Razen tega, da spoznamo svojo resnično naravo, je moje tudi povezano z ozaveščanjem o zdravem in sočutnem načinu življenja s pomočjo prebujanja naravnih mehanizmov samozdravljenja. S podajanjem znanj in s širjenjem dobrih vibracij, ki nas bodo vse skupaj pripeljale do naših notranjih moči pa želim pomagati sebi in drugim. Hkrati sem učenka in učiteljica, raziskovalka življenja samega in nekdo, ki verjame v višji smisel človeškega obstoja. Čeprav sem diplomirala na Fakulteti za naravoslovje in matematiko - smer profesor geografije, mi ta poklic očitno ni bil namenjen. Od nekdaj sta me zanimala zdrav način življenja in duhovna spoznanja, tako da sem na Inštitutu za naravno medicino pridobila naziv certificirana nutricistka, svetovalka za zdravo rastlinsko prehrano. Poleg tega se ukvarjam tudi z radiestezijo, ki mi pomaga pri diagnosticiranju in svetovanju. Uporabljam še druge alternativne tehnike, ki mi omogočajo popolnejšo analizo telesa in duha. Svoja znanja in izkušnje nenehno izpopolnjujem, pripravljam različna predavanja, izobraževanja ter delavnice. Trenutno pa se izobražujem v šoli za bioterapevta karmične diagnostike. Vodijo me osebne izkušnje in resnična empatija do soljudi in živali.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here