Košarica

V košarici ni izdelkov.

Razstrupljanje jeter – 3. del

Kopeli

Ena med najboljšimi kopeli, ki jo priporočamo za oba filtra (ledvice in jetra) je kopel iz njivske preslice. 100 g njivske preslice prelijemo s 3 litre vode (mrzla ali mlačna) in pustimo čez noč. Naslednji dan jo kuhamo v tej vodi, v kateri se je namakala (40 minut). Potem jo precedimo in vlijemo v banjo. Dodamo še toliko vode (naj bo čim bolj vroča, ampak seveda, da nas ne opeče), da lahko pokrijemo telo vsaj do prsi. V kopeli ostanemo 20 minut. Nato samo oblečemo kopalni plašč in se za 1 uro uležemo v posteljo (morali bi se spotiti). Kopel ponavljamo 1x tedensko. Če slučajno imamo težave s srcem, potem kopeli ne izvajamo. V primeru krčnih žil pa spodnjega dela nog ne namakamo. Če začutimo palpitacije pomeni, da nismo dovolj pili (pred kopeljo je najboljše, da spijemo 0,5 l vode) ali da imamo težave s srcem. V primeru težav s srcem ne nadaljujemo s kopeljo.

Tehnike sproščanja

sprostitev

Sprehod v naravi, poslušanje sproščujoče glasbe, joga, meditacija, tek, igrivost in radost so vsekakor pomembni, če želimo pomagati svojemu telesu. Za spremembe na podzavestnem nivoju pa bomo potrebovali malo več motivacije in vztrajnosti. Priporočam vam, da poskusite z EFT (tapkanje) tehniko in se tako z lahkoto znebite negativnih podzavestnih vzorcev, ki kreirajo vaše odzive na večino življenjskih situacij in tako tudi okrepite vaša jetra (na ta način se boste znebili jeze in vseh emocij, ki so z njo povezane). Lahko pa si še dodatno pomagate tudi z Bachovimi esencami in vsakodnevno masažo jetrne točke (točka pritiska na sliki). Hodite na dolge sprehode in ne izvajajte pretirano intenzivnih vaj.

Prehranska dopolnila

V super hrani boste našli veliko različnih in kvalitetnih dodatkov za krepitev in čiščenje jeter (chlorella, spirulina, superzelenje, pšenična in ječmenova trava, neem, antioksidativna mešanica, granatno jabolko, olja in semena z veliko omega 3 (laneno, orehovo, konopljino, sibirske cedre, chia semena).  Poleg tega pa lahko dodate še tinkturo iz pegastega badlja, artičok, njivske preslice ali janeža.

S temi relativno majhnimi spremembami in uvajanjem posebnih živil, superhrane ter probiotikov, v vašo vsakodnevno prehrano, boste naredili veliko za vaša jetra in celoten organizem. Telo je vaš najsvetejši hram in ga je treba varovati ter pravilno skrbeti zanj. Dokler se počutimo dobro, imamo dovolj energije in ne bolehamo, se na žalost premalo ukvarjamo s preventivo. Zaradi tega se dostikrat zgodi, da popolnoma izčrpamo svoje telo. V tem primeru je tudi regeneracija veliko težja. Ne čakajte, da zbolite, vzemite zdravje v svoje roke in poskrbite za svoje telo in dušo.

zame-in-planet-izziv
  • Pripravila: nutricionistka Jelena Dimitrijević za projekt Zame in Planet
Delite naprej ...
Jelena Dimitrijević
Jelena Dimitrijević

Jelena Dimitrijević, certificirana nutricionistka, holistična svetovalka za zdravo življenje in intuitivna terapevtka. Pri diagnostiki uporablja še druge alternativne tehnike, ki ji omogočajo popolnejšo analizo (ajurveda, TKM, naturopatija) in pripravo individualiziranega načrta za vsakega posameznika.

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja