Konvencionalne sončne kreme vsebujejo sestavine, ki so dokazano rakotvorne in predstavljajo večje tveganje za raka kot sončni žarki sami. Ta ploščica bo pospešila naravno tvorbo melanina, ki je najboljša zaščita pred soncem. Na topli koži se lepo topi in čudovito diši, pa še popolnoma naravna je in enostavna za pripravo. Potrebujemo dve sestavini in deset minutk časa. Poročajte, kako bo šlo! 🙂

Sestavine:

Priprava:

Kakavovo maslo se običajno nahaja v trdnem stanju. Stopimo ga tako, da ga najprej nadrobimo na manjše koščke – z njimi napolnimo malce več kot eno skodelico. Nadrobimo jih v skodelico, to pa postavimo v lonec z vročo vodo. Najhitreje je, če voda vre, medtem ko mešamo in se kakavovo maslo topi.

Stopljenemu kakavovemu maslu primešamo kokosovo olje in počakamo, da se stopi tudi to. Stopljeno mešanico prelijemo v modelčke ali v posodico za kremo. Postavimo v hladilnik, da se strdi.

Uporaba: Priporočam uporabo tik pred izpostavljanjem soncu in po njem, super pa je tudi po tuširanju ali za masažo.

*Če bomo pripravili masažno ploščico, uporabimo samo 2 jušni žlici kokosovega olja. Če pa želimo bolj kremi podoben izdelek, ki ga bomo hranili v posodici, dodamo 5 (ali več) jušnih žlic kokosovega olja. 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here