Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Recept za porjavitev in zaščito pred soncem

Konvencionalne sončne kreme vsebujejo sestavine, ki so dokazano rakotvorne in predstavljajo večje tveganje za raka kot sončni žarki sami. Ta ploščica bo pospešila naravno tvorbo melanina, ki je najboljša zaščita pred soncem. Na topli koži se lepo topi in čudovito diši, pa še popolnoma naravna je in enostavna za pripravo. Potrebujemo dve sestavini in deset minutk časa. Poročajte, kako bo šlo! 🙂

Sestavine:

Priprava:

Kakavovo maslo se običajno nahaja v trdnem stanju. Stopimo ga tako, da ga najprej nadrobimo na manjše koščke – z njimi napolnimo malce več kot eno skodelico. Nadrobimo jih v skodelico, to pa postavimo v lonec z vročo vodo. Najhitreje je, če voda vre, medtem ko mešamo in se kakavovo maslo topi.

Stopljenemu kakavovemu maslu primešamo kokosovo olje in počakamo, da se stopi tudi to. Stopljeno mešanico prelijemo v modelčke ali v posodico za kremo. Postavimo v hladilnik, da se strdi.

Uporaba: Priporočam uporabo tik pred izpostavljanjem soncu in po njem, super pa je tudi po tuširanju ali za masažo.

*Če bomo pripravili masažno ploščico, uporabimo samo 2 jušni žlici kokosovega olja. Če pa želimo bolj kremi podoben izdelek, ki ga bomo hranili v posodici, dodamo 5 (ali več) jušnih žlic kokosovega olja. 

Delite naprej ...
Eva Žontar
Eva Žontar

Eva Žontar (1991 – 2018) je bila popotnica, ki je navduševala s svojo strastjo do življenja in pozitivnim pogledom na svet. Eva je v letih 2015 – 2018 pisala članke in recepte za naš portal. V njen spomin vse te članke, recepte in zgodbe še naprej ohranjamo na naši spletni strani. Evino življenjsko zgodbo in motivacijske zapise, ki so nastali med njenim potovanjem s kombijem po Južni Ameriki, kjer se je njena pot usodno končala, si lahko preberete v knjigi Svobodno srce. Njene globoke misli lahko navdihujejo in opogumljajo tudi v tem zahtevnem in nepredvidljivem času.

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja