Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Simptom razdražljivega črevesja ali IBS

O pravilni izbiri probiotikov smo pisali že v prejšnjem prispevku.
Napihovanje, napenjanje in neprijeten občutek v črevesju ter težave povezane z zaprtjem in diarejo, so splošni znaki IBS – sindroma razdražljivega črevesja, ki žal povzroča težave vedno več ljudem.
Raziskave so pokazale, da je neravnovesje črevesne flore osnovna težava gastrointestinalnih disfunkcij, ki vodijo k sindromu razdražljivega črevesja. Čeprav natančen vzrok IBS sindroma ni znan, pa je ena glavnih domnev ta, da je le ta nastopi kot posledica neravnovesja bakterij, ki naseljujejo naše črevesje. Pogosteje prizadane ženske, kot moške.
probiotiki

Kaj sploh so probiotiki?

Probiotiki so dobre žive bakterije, ki lahko izboljšajo stanje naše črevesne flore in izboljšajo tudi simptome IBS. A pozor – niso vsi probiotiki (enako) učinkoviti in določene študije so pokazale, da nekateri probiotiki sploh nimajo efekta, spet drugi izboljšajo le enega od simptomov (npr. napihovanje) nekateri pa lahko stanje celo poslabšajo!

ProCare mešanica skrbno izbranih sevov pa je v študijah potrdila svoje delovanje in pokazala izjemno učinkovitost pri težavah IBS (sindroma razdražljivega črevesja) in nekaterih drugih težavah, opisanih v nadaljevanju.

probiotiki-procare-600x600

ProCare je mešanica 4 sledljivih sevov, ki se uspešno uporabljajo v terapijah s probiotiki že več kot 15 let. Vsak sev je bil skrbno izbran, skozi unikaten proces, ki identificira najmočnejše in klinično najbolj efektivne probiotične seve in je ena najbolj preizkušenih in raziskanih probiotičnih mešanic na svetu.

Študije na ProCare probiotikih so pokazale učinkovito delovanje in odpravljanje težav pri težavah, kot so:

IBS – Sindrom razdražljivega črevesja
Učinek ProCare na IBS (sindrom radražljivega črevesja) je bil preizkušen v dvojno slepi, s placebom kontrolirani študiji. Sodelujoči v študiji so prejemali ali probiotike ali placebo, 8 tednov. Skupina, ki je prejemala probiotične seve iz mešanice ProCare je poročala o znantnem in zelo občutnem izboljšanju oz. zmanjšanju simptomov IBS, ki so zajeli izboljšano kvaliteto življenja, ki ne vključuje le dneve brez bolečin in težav s simptomi IBS, ampak tudi veliko izboljšanje prebave.
Antibiotična terapija
Zmanjšanje stranskih učinkov antibiotične terapije. Kljub temu, da so antibiotiki lahko pomembni pri zdravljenju določenih bolezni, pa žal lahko povzročajo velike stranke učinke in zmotijo delovanje zdrave črevesne flore. Probiotiki lahko pomagajo ublažiti in zmanjšati poškodovanje zdrave črevesne flore in stranske učinke, povezane z uživanjem antibiotikov, kot je npr. diareja ter obnavljajo črevesno floro. Na Procare mešanici probiotikov sta bili opravljeni 2 študiji, na ljudeh, ki so uživali antibiotike in rezultati so pokazali, da so probiotikprobiotikii pomagali ohranjati zdravo črevesno floro, ko so le te uživali med jemanjem antibiotikov in s tem zmanjšali tudi same stranske učinke, ki nastanejo kot posledica porušene črevesne flore:
pojavnost diareje je bila bistveno manjša, prav tako so se izkazali pri preprečevanju porasta patogenih bakterij in tistih, odpornih na antibiotike.
Imunski sistem
ProCare lahko pomaga vzdrževati in krepiti zdrav imunski sistem.V študiji opravljeni na zdravih odraslih prostovoljcih, ki so uživali probiotike 12 tednov, sodokazali zmanjšanje vnetnih imuno mediatorjev in povečanju protivnetnih mediatorjev v krvi. Ta rezultat nakazuje na pomoč probiotikov pri podpori zdravega imunskega odziva.
Anksioznost
Na Procare probitični mešanici je bila opravljena tudi pilotska, dvojno slepa in s placebom kontrolirana študija, kjer so prostovoljci 6 tednov prejemali 4 kapsule ProCare ali placebo. Rezulatiti ob koncu študije so pokazali izdatno boljše počutje in zmanjšanje simptomov anksioznosti.
 PROCARE mešanico probiotikov priporočamo pri:
> IBS – sindromu razdražljivega črevesja
> napenjanju
> napihovanju
> abdominalnih bolečinah
> vetrovih
> diareji
> zaprtju
> obnovi črevesne flore z dobrimi bakterijami
> po antibiotični terapiji
> za močan imunski sistem
> stresu in tesnobi

prebava

Uživanje: priporočamo 1-2 kapsuli probiotične mešanice ProCare dnevno, 8-12 tednov neprekinjeno (odvisno od težav). O tem kako izbrati pravi probiotik, si lahko preberete tukaj.
Delite naprej ...
Ekipa MojeZdravje.net
Ekipa MojeZdravje.net

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja