Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Študije se potrdile, da so temno modri sadeži kot so borovnice, aronija, črni ribez izredno bogati z vitamini, flavonoidi, karoteni, antioksidanti in drugimi koristnimi sestavinami, ki imajo najvišje mesto na ORAC lestvici. Ker so v zimskem času pri nas nedostopni (razen v zamrznjeni obliki), smo poiskali najboljšo alternativo svežemu jagodičevju, ki se po hranilnih vrednostih kosa s svežimi jagodami.

1 žlica Biokia borovnic v prahu

=  1,5 dl svežih borovnic

To je Biokia finsko ročno obrano jagodičevje, ki raste na neonesnaženih področjih Nordijske divjine. Posušeno jagodičevje vsebuje vitamine C, E, K, od mineralov pa prednjačijo kalij, baker in mangan. Sadni jogurt lahko sicer pripravimo kar iz svežega sadja, vendar ker jagodičevje ni na voljo celo leto, smo poiskali alternativo. Anja je v enem izmed prejšnjih prispevkov na temo sadnih jogurtov napisala več o tem zakaj je doma pripravljen sadni jogurt boljši od kupljenega. Prispevek lahko najdete tukaj.

Recept za pripravo borovničevega jogurta:

  • > navaden čvrst jogurt
  • > žličko medu
  • > žličko 100% borovnic v prahu ali mešanega modregajagodičevja

Vse skupaj zmešamo v gladko maso in sadni jogurt je pripravljen.

biokia_borovnica_vprahu

Izberite čimbolj navaden, čvrst ali kremni jogurt iz polnomastnega nehomogeniziranega mleka. Na tržnici prodajajo domače jogurte, iz nehomogeniziranega mleka, dobite lahko tudi čvrst jogurt iz ovčjega mleka. Če ne uživate mlečnih izdelkov pa izberite eno od spodnjih alternativ:

Alternativa:probioticni_jogurt

–  Izberite navaden sojin jogurt brez okusa in brez sladkorja (npr. Provamel)

– Če radi eksperimentirate z novimi okusi, poskusite pripraviti domač kokosov jogurt iz kokosovega mleka

Med lahko zamenjate tudi s z datljevo pasto, agavo ali sladilom brez kalorij Sukrin.

Posebnost Biokia jagodičevja je v tem, da so v njih ohranjene vse lastnosti svežega živila, ker jih sušijo s pomočjo liofilizacije (hitro sušenje z zamrzovanjem). To je postopek, s katerim odstranijo vodo iz bioloških in organskih snovi, ki bi jih s segrevanjem poškodovali, hkrati pa ohranijo njihovo strukturo in sestavo.

Biokia prideluje 100% jagodičevje v prahu brez dodanih sladkorjev. Sestavine, ki jih nudjo v zmletem jagodičevju so 100% borovnica ali mešanica gorske borovnice, gozdne borovnice, aronije in črnega ribeza, brez drugih dodatkov. Tako, dobimo res pristen okus modrih jagod. Vse jagode so obrane ročno na severnem delu Finske.

Biokia

Delite naprej ...
Maja Jeereb
Maja Jeereb

Maja Jeereb je ustanoviteljica portala MojeZdravje, ljubiteljica narave in zdrave okusne rastlinske hrane, avtorica številnih zdravih receptov, svetovalka za zdravo rastlinsko prehrano in certificirana nutricionistka.

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja