Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

6 preprostih in zdravih sprememb v prehrani

1. PITJE DOVOLJ VODE. Zjutraj, ko se zbudite, spijte tri decilitre tople vode. Če želite, vanjo iztisnete tudi malo soka limone. To je osnova. S tem telesu vrnemo vodo, ki smo jo čez noč izgubili.

2. IMEJTE REDNE OBROKE. Tri, pet ali osem – za začetek ni tako pomembno, ampak da so redni, da je vmes razmik. Lahko si pomagate tudi z opomnikom na telefonu, da ne pozabite.

3. ZELENJAVA. Poskrbite, da je na krožniku od vse hrane polovica zelenjave. Če v en obrok zelenjava ne paše, na primer sladki cmoki, v naslednji obrok vključiš večinoma zelenjavo. Lahko razmišljamo tudi tako, da v celotnem dnevu pol naše hrane predstavlja zelenjava.

4. TOPLA VEČERJA. Če ljudje ne želijo shujšati, naj jedo toplo, lahko prebavljivo hrano. Se pravi ne solate s piščancem, kot je priporočljivo za ljudi na dieti, morda bolje kakšna topla zelenjavna juha, lahko z riževimi rezanci, ali pa mlečni riž …

5. IZBIRA ŽIVIL. Sezonska in lokalna hrana: če je le mogoče, jemo sezonsko in lokalno, jemo sveže, tisto, kar imamo na vrtu.

6. SMUTIJI. Smutiji so v redu, ampak hrano je vedno bolje žvečiti. Če žvečimo, se bolj zavedamo, da smo nekaj pojedli. Zato tudi manj prenajedanja.

Če se želite naučiti več o zdravem načinu prehranjevanja in sestavi optimalnega jedilnika, vas vljudno vabim, da se nam pridružite na 10-tedenskem tečaju Temelji zdrave prehrane in zdravega jedilnika, ki ga organiziramo v Ljubljani.

Za več nasvetov o tem kako uravnotežiti prehrano ali shujšati, obiščite stran Befit.

Delite naprej ...
Ekipa MojeZdravje.net
Ekipa MojeZdravje.net

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja