Košarica

V košarici ni izdelkov.

Vse prevečkrat ljudje verjamejo, da je bistvo tega, da si fit, v kako tesne kavbojke se lahko spraviš. Pozabite na to, pozabite na suhice, biti fit je vse kaj drugega.

Naj začnem z naslednjo trditvijo: biti suh ne pomeni biti fit in biti fit ne pomeni biti suh. Ste zmedeni? Bom še malce bolj jasna. Veliko ljudi si želi obleči tiste kavbojke (dobro veste, o katerih kavbojkah govorim – o tistih, ki skrite v omari čakajo na dan, ko jih bomo lahko oblekle). A kako pridemo do tam, je druga zgodba. Restriktivne diete, kompulzivno prenajedanje, stradanje in diete s piškoti so pogosto bližnjice do želenih kavbojk. A bližnjice ne prinašajo dolgoročnih rezultatov. Obstajajo tudi ljudje, ki so resnično fit in pridejo do svojega cilja po pravi poti.

A ta članek ne govori o številki oblačil, ki bi jih morale nositi (ne skrbite glede kavbojk). Kavbojke so le primer tega, kako si postavljamo svoje cilje in kakšne vrednote si določamo. Ne razmišljamo o udobju, samozavesti in celostnem zdravju, temveč o velikosti obleke in o lajkih, ki jih bo na Instagramu dobila naša poza (saj veste, o kateri selfie pozi govorim) v kavbojkah, ki jih po tednih stradanja končno lahko oblečemo. A te površinske stvari v resnici sploh niso pomembne, ker nič ne izgleda boljše od tvoje fit verzije v nasprotju s tvojo suho verzijo. Naj ti naštejem razloge, zakaj je bolje biti fit kot suha.

Močna!

Ko je oseba suha, nima veliko mišične mase ali moči, da bi bila kaj dosti fizično aktivna. Fit oseba pridobi pusto mišično maso, ki ne samo izgleda fit, temveč je koristna tudi za dvigovanje težkih predmetov, šprint na vlak in plesanje v kuhinji, ne da bi se utrudila. Suhost je le površinski videz. Biti fit se kaže v načinu, na katerega se gibaš in obnašaš. V vsakdanjem življenju šteje moč – pri delu, na pohodu, za kurjenje maščobe in, seveda, da izgledaš odlično!

Bolj postavna!

Povsem jasno je, da ima fit oseba odlično vzdržljivost, močno voljo in kondicijo. Poleg tega ima tudi najboljšo postavo. Fit ljudje imajo postavo, ki razkriva mišično definicijo. Krepko mišičasto telo izgleda golo veliko bolje kot suho. Verjemi mi. Človeško telo je osupljiv stroj in če svojih mišic in sklepov ne uporabljamo za kar so bili ustvarjeni, se povesijo. Če ne telovadimo, zapravljamo to čudovito darilo, v katerem vsak dan živimo. Uporabljaj svoje telo in videla boš čudeže!

Samozavestna!

Daleč največ časa med nakupovanjem in izbiranjem oblačil prihraniš tako, da si fit. Ko smo fit, porabimo veliko manj časa za odločanje o tem, v čem izgledamo dobro. Ko je naše telo na optimalnem nivoju moči in vzdržljivosti, imamo same od sebe veliko samozavesti, zaradi katere izgledamo dobro v praktično čemerkoli, kar damo nase. Biti fit ni samo stvar fizičnega telesa. 99 odstotkov je mentaliteta, 1 odstotek pa praksa. Ko se počutimo dobro, se vidimo v boljši luči. In ko smo fit, se počutimo boljše.

Jasnih misli!

Ko enkrat vidimo, kako se je naše telo preobrazilo in preizkusimo vse, da najdemo tisto, kar deluje za nas, so naše misli jasne. Ločimo lahko resnico od izmišljotin; prepoznamo lahko zdravo granolo in jasno vidimo, ali je najnovejši fitnes trend v resnici koristen ali pa gre samo za marketinški nateg. S tako jasnimi mislimi lahko vidimo, da fitnes ni samo kratkoročni tečaj, temveč življenjska naložba, s katero živimo vsak dan.

Biti fit ni stvar mode. Ne gre za številko kavbojk. Biti fit je način življenja.

Jej kakovostno. Ostani aktivna. Bodi srečna!

  • Avtorica: Smriti Kirubanandan
  • Vir članka: Sunwarrior.com
  • Prevod: Eva Žontar, www.evkaliptus.si
Delite naprej ...
Ekipa MojeZdravje.net
Ekipa MojeZdravje.net

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja