Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Naše telo čez dan že samo od sebe kuri kalorije, a že enostavni opravki njihovo porabo še povečajo! Spodaj je seznam morda nepričakovanih aktivnosti, ob katerih boste pokurili veliko kalorij in se hkrati spravili v gibanje.

Čistite!

Ni vedno lahko začeti, a ko se enkrat spravimo k čiščenju, se je težko ustaviti! Čista soba, kuhinja ali kopalnica dišijo tako lepo, da si zaželimo nadaljevati z naslednjo čistilno misijo. Pomislite na popolnoma enostavne naloge, kot so pomivanje posode, čiščenje stranišča, zlaganje oblek in likanje. Po njih boste čutili zadovoljstvo, morda pa se boste celo malce spotili!

Vrtnarjenje

Z vrtnarjenjem je dobra telovadba zagotovljena, še posebej, če je poletje. Kopanje po zemlji je odlična vaja za roke, prenašanje rastlin in loncev pa poskrbi za učinkovite počepe. Nimate vrta? Ustvarite ga na balkonu! Z nekaj minimalnega orodja iz vrtnarske trgovine lahko zasedite zeliščni vrt ali samo ustvarite prikupen cvetlični kotiček, ki ga boste vi in vaši sosedi z veseljem gledali.

Sprehajajte psa

Morda je očitno, a veliko ljudi sprehajanja psa ne dojema kot telovadbo – še posebej, če svojega ljubljenca peljete samo na travnik za hišo. Potrudite se in svojega psa vsak dan peljite na pravi sprehod za vsaj 20 minut. Namesto natikačev si obujte superge in pospešite ritem hoje!

Če ste na morju, tecite z vašim ljubljenčkom bosi po plaži.

Pojdite po nakupih

Takšnih zaresnih nakupih. Vzemite si cel dan in po dolgem in počez prehodite trgovski center. Poiščite si nove hlače ali zimsko jakno, ki ju že tako dolgo iščete, ali pa se samo sprehodite naokrog in si oglejte založbe. Trgovski centri so

veliki in včasih lahko sprehajanje iz enega konca do drugega in nazaj nanese en kilometer! Če vmes preizkušate obleke in se sprehajate po trgovinah, še toliko bolje. Prav tako ne pustite, da kdo drug nosi vrečke namesto vas. Dodatna teža bo povzročila, da boste pokurili še več kalorij. Enako velja za nakupovanje hrane. Sami naložite vrečke v avto!

Izberite stopnice

Kadar je mogoče, pojdite po stopnicah. Hoja po stopnicah, pa naj gre za eno ali dvanajst nadstropij, je mimogrede trening za vaše noge in hkrati pospeši srčni utrip. Ni vam treba po stopnicah priti do najvišjega nadstropja, če še niste pripravljeni! Začnite z enim nadstropjem na teden, naslednji teden se povzpnite do drugega in tako dalje… Vse šteje, dokler se trudite!

Priprava obrokov vnaprej

Med kuhanjem in pripravo hrane se ne sprehajamo veliko, a vaše roke bodo vsekakor delale! Med sekljanjem hrane, premikanjem loncev in ponev, pakiranjem pripravljene hrane in pomivanjem posode se premikate več kot si morda mislite. Pazite samo, da ne preizkušate ves čas, temveč se bolj osredotočite na premikanje in sprotno pospravljanje hrane, ki jo pripravite.

Raztezanje

Med raztezanjem se ne boste veliko premikali, a boste svojemu telesu naredili veliko uslugo. Morda v službi ves čas sedite ali stojite – nekaj razteznih vaj na koncu dneva je odličen način za sprostitev mišic. Uporabite lahko osnovne raztezne vaje, poskusite z joga položaji ali pa si pomagate z valjčkom za masažo. Karkoli počnete, za najboljši učinek zadržite položaj vsaj dvajset sekund.

Ogledovanje znamenitosti

Bodite turist v domačem kraju! Ne le, da boste odkrili zanimive kotičke, za katere sploh niste vedeli, da obstajajo – hkrati se boste še dobro pregibali. Naj bo aktivnost zabavna, morda se lahko s prijatelji domislite kakšne detektivske igre (na primer pripravite seznam krajev, ki jih morajo odkriti in pofotkati). Nagrada? Vse super fotografije, ki jih boste imeli na koncu in zavest, da je vaše telo počelo tisto, za kar je bilo ustvarjeno: GIBANJE!

  • Avtor: Kristen Genton, vir: Sunwarrior.com
  • Prevod: Eva Žontar
Delite naprej ...
Ekipa MojeZdravje.net
Ekipa MojeZdravje.net

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja