Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Ste naveličani klasičnih solat? Preizkusite novo kombinacijo.

Moje navdušenje je letos požela solata v zanimivi kombinaciji zelenjave, sadja in kakovostnega bučnega olja. Odlična lahka malica prav za vse, ki jih običajne kombinacije solat ne prepričajo več.

Za pripravo solate potrebujemo:

  • veliko skledo zelenolistnate »solatne osnove« (mladi listki brokolija, blitve in pese, ki je še na vrtu, tudi radič, endivija)
  • 1 sočno pomarančo
  • pest domačih razpolovljenih orehov
  • limonin sok, poper
  • kakovostno bučno olje

Namesto mojega izbora zelenja lahko uporabite, kar imate na voljo, morda prvi motovilec z vrta. Pomarančo olupite in narežite na majhne koščke, ki jih potresete po solati. Izdatno začinite z limoninim sokom (ali domačim jabolčnim kisom) in dodajte 1 jušno žlico kakovostnega bučnega olja (po osebi). Dodajte na ponvi hitro prepražene orehe in po želji solite nerafinirano soljo. Jaz osebno ne čutim potrebe po dodatku soli.

Taka solata je pravi balzam za telo in vam pomaga uravnotežiti jedilnik. Hkrati bo sladko-kisla kombinacija poskrbela za manjšo željo po sladkem.

Delite naprej ...
Anja Pristavec
Anja Pristavec

Anja Pristavec, magistra inženirka prehrane. Zaključila je magistrski študij Prehrane na Biotehniški fakulteti v Ljubljani. Svoje raziskovanje usmerja na vpliv prehrane na človeka, pri čemer ji pomaga njena lastna izkušnja s hujšanjem.

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja