Košarica

V košarici ni izdelkov.

5 malic z arašidovim maslom

Ko enkrat poskusite arašidovo maslo, lahko hitro postane obvezno živilo v vašem hladilniku in na jedilniku.

Arašidovo maslo je bogato z enkrat in večkrat nenasičenimi maščobnimi kislinami in beljakovinami. Vsebuje vitamin E in magnezij. Magnezij pomaga zmanjšati utrujenost in izčrpanost, vitamin E pa je pomemben antioksidant.

Arašidovo maslo poteši željo po sladki in tudi mastni hrani, hkrati pa ne povzroča nihanj krvnega sladkorja in je primerno tudi za diabetike. Glikemični indeks arašidov je namreč 14. S tem živilom ne gre pretiravati, saj je zaradi svoje sestave izjemno kalorično.

Jabolčni sendvič

Jabolku izdolbemo peščišče, ga narežemo na kolute in jih premažemo z 1-2 žlicama arašidovega masla.

Korenčkova malica

Tisti, ki vam sama zelenjava še ne gre, si poleg korenčkovih palčk za malico privoščite še žlico arašidovega masla.

Arašidov francoski toast

Na rezino popečenega polnozrnatega toasta namažemo žlico arašidovega masla, nanjo položimo na kolute narezano banano, dodamo cimet in po želji pokrijemo z drugo rezino toasta.

Arašidovi cookie-ji

1 majhno zelo zrelo banano zmešate s pol skodelice ovsenih kosmičev, pol skodelice narezanih praženih arašidov in pol skodelice arašidovega masla. Oblikujte piškotke in pecite v pečici na 170 °C največ 10 minut.

Ledeni arašidovi grižljajčki

Banano narežite na kolute in po dva skupaj zlepite z malo arašidovega masla. Zamrznite v zamrzovalniku.

Kateri recept z arašidovim maslom pa je vaš najljubši?

Previdno pri nakupu! Sestavini arašidovega masla, ki kažeta na res kvaliteten izdelek sta največ dve: arašidi in sol. Vsi ostali dodatki so nepotrebni. Kupite ga v trgovini z zdravo prehrano, ali ga pripravite sami doma iz nesoljenih arašidov, ki jih zmešate v mešalniku. Znak, da je maslo res naravno, je plast olja, ki se naredi na vrhu masla, ko maslo nekaj časa stoji na polici.

Delite naprej ...
Anja Pristavec
Anja Pristavec

Anja Pristavec, magistra inženirka prehrane. Zaključila je magistrski študij Prehrane na Biotehniški fakulteti v Ljubljani. Svoje raziskovanje usmerja na vpliv prehrane na človeka, pri čemer ji pomaga njena lastna izkušnja s hujšanjem.

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja