sadne_lucke_z_lubenico

Dobrih 91 % lubenice predstavlja voda. Lubenica je bogat vir vitamina A in C ter magnezija in kalija. 100 gramov lubenice vsebuje le 30 kalorij. Je odlična za uživanje v vročih dneh. Primerna je tudi za diabetike in vse, ki bi radi izgubili kakšen kilogram. Poleti si lahko iz lubenice pripravimo različne napitke v kombinaciji z limeto in kokosovo vodo. Ali pa z malce domišljije pripravimo osvežilen sadni sladoled. Na srečo takšen sladoled nima veliko kalorij, tako da si ga lahko privoščite brez slabe vesti.

Preprosti napotki za pripravo:

1.    lubenica_koscki2Prerežemo lubenico, ji odstranimo peške in jo narežemo na manjše koščke. Nato jo v posodi s paličnim mešalnikom zmiksamo v gladko zmes.

2.    kokosovo_mlekoV mešalnik damo 1 vrečko ali 250g kokosove moke, jo prelijemo s toplo vodo, dodamo 2-3 datlja in ščepec soli. Miksamo 1 minuto na najvišji hitrosti, nato skozi gazo precedimo, da dobimo kokosovo mleko.

3. Kokosovo mleko nato vlijemo v modelčke za led, dodamo nekaj kapljic limetinega soka in postavimo v zamrzovalnik za 1 uro.

4.    Nato se lotimo priprave lučk. Potrebujemo plastične ali silikonske modelčke za lučke. Vsak modelček do polovice napolnimo z zmiksano lubenico. Postavimo v zamrzovalnik za 45 minut. Nato dodamo kokosovo maso in vanjo potopimo čajno žličko. Lahko uporabite tudi leseno žličko.

5.    Ko so modelčki polni, jih postavimo v zamrzovalnik čez noč.

6.    Preden si zaželite posladkati s tem vrhunskim sladoledom, svetujem, da v toplo vodo za nekaj minut potopite modelčke za lučko. Seveda pazite, da voda ne pride v stik s sladoledom, ampak le z zunanjo stranjo modelčka za sladoled.

sadne_lucke_z_lubenico_in_kokosom

7.    Postrezite s koščki lubenice, ledenimi kockami, lističi mete in kokosovo vodo.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here