Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Ker je sezona aronije ne smemo dovoliti, da gre kar mimo nas. To super jagodičevje enostavno mora biti na našem jedilniku takrat, ko nam je na razpolago.

V enem izmed prispevkov, ki smo ga posvetili aroniji povemo, da je ta čudežni sadež bogat vir mineralov in vitaminov ter je izjemen v količini antioksidantov. Okus aronije je trpek, a zelo prijeten.

Uživanje aronije (predvsem soka in čaja) lahko zmanjšuje tveganje pred številnih (kroničnih) bolezni. Predvsem je aronija lahko dobra preventiva pred boleznimi jeter in drugih organov prebavil in sečil, karcinomom debelega črevesa, neaktivnimi jetri, boleznimi srca in ožilja, prebavnimi težavami, čirom in vnetjem oči. Redno uživanje aronije lahko izboljšuje vid in preprečuje nastanek sive mrene ter ščiti oči pred UV žarki.

Današnji obrok z aronijo priporočamo za zajtrk ali malico. Potrebujete:

– skuta ali rastlinski jogurt
– banana ali drugo slajše sadje
– pest aronije
– kokosova moka, oreščki
– kakavova zrna
– burbonska vanilija

Skuto in malce burbonske vanilje premešamo z žlico mleka ali vode, da dobimo redkejšo strukturo. Vanjo vmešamo banano in aronijo. Vse skupaj potresemo s kokosovo moko, oreščki in kakavovimi zrni.

Namig: izven sezone lahko zajtrk obogatite z liofilizirano aronijo ali modrim jagodičevjem.

Pa dober tek in na zdravje!

Kje lahko kupite svežo, kvalitetno domačo aronijo?

Svežo aronijo lahko v času sezone (meseca avgusta) kupite pri kmetiji Pristavec. Dobite jo po ceni 8eur/kg, ob nakupu 10 kg vam dodajo še en kilogram gratis. Za naročila jih lahko pokličete na tel. 041/566-164, nudijo brezplačno dostavo v Ljubljano in okolico ter Cerknico.

Delite naprej ...
Anja Pristavec
Anja Pristavec

Anja Pristavec, magistra inženirka prehrane. Zaključila je magistrski študij Prehrane na Biotehniški fakulteti v Ljubljani. Svoje raziskovanje usmerja na vpliv prehrane na človeka, pri čemer ji pomaga njena lastna izkušnja s hujšanjem.

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja