Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Izjemno učinkovita rastlina na katero vse preveč pozabljamo, je črni bezeg; že dolgo je poznan po svoji visoki vsebnosti vitamina C, saj ga vsebuje mnogo več kot pomaranče.

ČRNI BEZEG je znan tudi po svojem antibakterijskem delovanju.

Zaradi vsebnosti posebnih rastlinskih kemikalij, imenovanih oligomerni proantocianidini (sestavina, ki da črnemu bezgu njegovo globoko temno vijolično barvo), pa ima črni bezeg tudi precejšnje protivnetno delovanje. V naravni medicini ima črni bezeg bogato zgodovino uporabe, saj so ga uporabljali za številne težave; vse od težav z vidom, do zdravljenja težav s sinusi ter kot pomoč pri kašlju, prehladih in gripi.

“V ljudskem zdravilstvu črni bezeg uporabljajo proti nahodu in vnetju obnosnih votlin, za izločanje vode ter kot blago odvajalo in blago protivnetno zdravilo. Poparek bezgovih cvetov naj bi spodbujal potenje, s čimer se strokovnjaki ne strinjajo povsem, saj pravijo, da je potenje zgolj posledica zaužitja vroče tekočine, pa naj bo to bezgov čaj ali juha. A ljubiteljev bezgovih pripravkov to ne moti. V Sloveniji lahko še danes ob številnih kmečkih hišah najdemo drevo črnega bezga, ki so ga nekoč imeli za svetega. Čeprav črni bezeg vsebuje majhne količine sambunigrina, o strupenosti ne poročajo. Vendar čezmerna ali dolgotrajna uporaba bezgovih pripravkov povzroči preveliko izločanje kalija s sečem. Med nosečnostjo ali dojenjem bezgovih pripravkov ne uporabljajte.” (vir: bodieko.si).

Pri nas je na voljo v obliki sirupa, ki je edinstven na tržišču, saj vsebuje potentne izvlečke črnega bezga in je zato 3x močnejši od ostalih sirupov, obenem pa je tudi ekološki in brez dodanega sladkorja!

Primeren je za odrasle in otroke od 1 leta starosti dalje. Je odličnega okusa, zato ga imajo radi tudi otroci. Uživa se lahko preventivno ali kurativno, mi pa vam toplo priporočamo, da ga začnete uživati že preventivno. Povratne informacije za ta sirup so res izjemne!

Želimo vam zdravo jesen in energije polno zimo in pomlad, s čim manj bolezni,

  • Napisala: Diana Vlahinič, TCM, Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine, www.or-ca.si

Preberite tudi: https://www.mojezdravje.net/5-korakov-za-naravno-krepitev-imunskega-sistema/

Delite naprej ...
Ekipa MojeZdravje.net
Ekipa MojeZdravje.net

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja