Slišim, da je pri vas poletje tako vroče, da je šla letošnja sezona gozdnih borovnic mimo ekspresno hitro! Če še ujamete kakšne iz gorskih višin, si jih privoščite v tem božansko dobrem zajtrku (ali večerji ali malici), ki je nabit z antioksidanti, beljakovinami, vlakninami in minerali. Če ne, pa se “jogurtna” osnova odlično ujame tudi z ameriškimi borovnicami.

Zaradi dodatka Sunwarrior naravnih rastlinskih beljakovin je to tudi odličen obrok za po treningu. Antioksidanti iz borovnic bodo nevtralizirali proste radikale (ti se pospešeno tvorijo po fizični aktivnosti), beljakovine pa bodo pospešile regeneracijo in prispevala k izgradnji novih mišičnih vlaken.

RECEPT ZA PRESNI BOROVNIČEV JOGURT
Recept je bil objavljen na www.evkaliptus.si

Sestavine:

V blenderju zmešamo olupljene zrele banane (naj bodo res zrele, da je okus prijetno sladek), bučna semena, Sunwarrior beljakovine in vanilijo v prahu. Mešamo, da dobimo gladko gosto kremo (samo poskusite jo, božanska je!). Šele nato vmešamo borovnice – lahko na hitro v blenderju, a naj večina še vedno ostane celih, lahko pa jih vmešamo tudi kasneje z žlico. Dober tek!

*Za še več antioksidantov in pravi borovničev boost potresemo mešanico z žlico borovnic v prahu – ste že videli to čudo?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here