Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Slišim, da je pri vas poletje tako vroče, da je šla letošnja sezona gozdnih borovnic mimo ekspresno hitro! Če še ujamete kakšne iz gorskih višin, si jih privoščite v tem božansko dobrem zajtrku (ali večerji ali malici), ki je nabit z antioksidanti, beljakovinami, vlakninami in minerali. Če ne, pa se “jogurtna” osnova odlično ujame tudi z ameriškimi borovnicami.

Zaradi dodatka Sunwarrior naravnih rastlinskih beljakovin je to tudi odličen obrok za po treningu. Antioksidanti iz borovnic bodo nevtralizirali proste radikale (ti se pospešeno tvorijo po fizični aktivnosti), beljakovine pa bodo pospešile regeneracijo in prispevala k izgradnji novih mišičnih vlaken.

RECEPT ZA PRESNI BOROVNIČEV JOGURT
Recept je bil objavljen na www.evkaliptus.si

Sestavine:

V blenderju zmešamo olupljene zrele banane (naj bodo res zrele, da je okus prijetno sladek), bučna semena, Sunwarrior beljakovine in vanilijo v prahu. Mešamo, da dobimo gladko gosto kremo (samo poskusite jo, božanska je!). Šele nato vmešamo borovnice – lahko na hitro v blenderju, a naj večina še vedno ostane celih, lahko pa jih vmešamo tudi kasneje z žlico. Dober tek!

*Za še več antioksidantov in pravi borovničev boost potresemo mešanico z žlico borovnic v prahu – ste že videli to čudo?

Delite naprej ...
Eva Žontar
Eva Žontar

Eva Žontar (1991 – 2018) je bila popotnica, ki je navduševala s svojo strastjo do življenja in pozitivnim pogledom na svet. Eva je v letih 2015 – 2018 pisala članke in recepte za naš portal. V njen spomin vse te članke, recepte in zgodbe še naprej ohranjamo na naši spletni strani. Evino življenjsko zgodbo in motivacijske zapise, ki so nastali med njenim potovanjem s kombijem po Južni Ameriki, kjer se je njena pot usodno končala, si lahko preberete v knjigi Svobodno srce. Njene globoke misli lahko navdihujejo in opogumljajo tudi v tem zahtevnem in nepredvidljivem času.

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja