Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Vadba deepWORK v Sloveniji ni dobro poznana, saj je pri nas le nekaj posameznikov inštruktorjev, ki so opravili to izobraževanje v tujini in jo tudi poučujejo. Ravno tako je zmotna misel večine vadečih, ki pridejo prvič na trening v pričakovanju, da je vadba popolnoma umirjena. Neke vrste joga ali pilates. A deepWork je tako daleč, a hkrati tudi blizu od tega.

Priljubljen trening v tujini

Ustanovitelj koncepta je Robert Steinbacher, mednarodno priznan in nagrajen pedagog, trener, koreograf in gibalni terapevt z več kot 20-letnimi izkušnjami na področju športa in terapije ter ustanovitelj šole in sistema treningov ‘Bodyart’, s katerim je postavil nove standarde kakovosti v fitnes usposabljanjih. Ker je bil deepWORK tako hitro in množično dobro sprejet v Evropi, so ga uspešno izvozili tudi v ZDA, kjer je bil že prvo leto nominiran za ‘biggest impact in the fitness industry’ s strani ECA. Robert oz. bodyART se je povezal s konceptom IRON SYSTEM, ki sedaj družno razvijajo deepWORK in usposabljajo bodoče inštruktorje na IFHIAS inštitutu (International Fitness and Health Institute of Applied Sciences).

Za koga je vadba primerna in kako poteka?

DeepWORK je funkcionalni holistični atletski trening, primeren za športnike, tako rekreativne kot vrhunske. Trening traja eno polno uro. Je izjemno dinamičen, kondicijsko naporen, rahlo skoreografiran in programiran tako, da uporabljamo in krepimo celo telo, razvijamo mišično moč in druge motorične sposobnosti, kot so agilnost, koordinacija, vzdržljivost, hitrost, eksplozivnost, stabilnost in gibljivost. Vse naštete motorične sposobnosti so v premagovanju vsakdanjih dejavnosti še kako pomembne. Z aktivacijo čim večjega števila mišičnih skupin ob upoštevanju fizioterapije telo okrepimo, preoblikujemo, pospešimo metabolizem maščob, povečamo telesno vzdržljivost. Gre za celostni pristop k telesu.

deepWORK

Kaj pomeni holistični del treninga?

Holistični del koncepta se naslanja na kitajsko medicino petih elementov: zemlja, les, ogenj, kovina in voda ter usklajevanje yin in yang energije, ženske in moške energije v telesu. Med treningom gremo skozi vseh pet naravnih elementov. Začnemo z zemljo, nadaljujemo v les, ogenj, kovino in končamo v vodi. Istočasno pa ves čas usklajujemo yin in yang energijo, saj se gibamo na način, da napetosti vedno sledi sprostitev. Uravnoteženost yina in yanga v telesu je izredno pomembna. Prevladovanje ene ali druge energije se lahko pozna v aktivnosti, energičnosti, pasivnosti … Posledica hudega neravnotežja se odraža na naše fizično telo in psiho, lahko pripelje do bolezni. Poudarek pri treniranju je tudi na dihanju, ki je ves čas skladno z delovanjem energij. Pri tem nam pomaga glasba, ki se vrti v ozadju. Glasba je narejena prav za deepWORK, dvigne energijo, ko je potrebno, motivira udeležence, narekuje tempo in na koncu umiri in sprosti. Po koncu ure smo popolnoma izmučeni, a energični in usklajeni.

deepWORK tudi za fante!

DeepWork je preprost, atletski, naporen in zabaven funkcionalni holistični trening, kjer poleg telesa treniraš tudi duha in uravnovešaš energije. Vključuje vaje za moč, vzdržljivost in gibljivost v pravem zaporedju za kar največji učinek. Primeren tudi za moške.

Delite naprej ...
Ekipa MojeZdravje.net
Ekipa MojeZdravje.net

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja