A je ful čudno, če sredi obilja papaj, banan, mangov, citrusov, kokosov, avokadov, lubenic in ananasov pogrešam kaki?! Ne morem si pomagati, kaki je zame rajski sadež in če bi bilo možno, bi ga kar uvozila iz Slovenije v Južno Ameriko. 🙂 Tukaj je klima zanj preveč tropska, ker smo blizu ekvatorja in očitno potrebuje bolj izrazite letne čase.

kaki_evkaliptus

Pa nič zato, tako je v življenju – nekaj pridobiš, nekaj izgubiš. 🙂 Fino je, če znaš v vsaki situaciji poiskati ravnovesje in notranje zadovoljstvo. Včasih se ti zdi, da “če bi imel samo še to” (npr. kaki) bi bilo pa življenje popolno. In tako pogrešaš kaki in pozabiš uživati v papajah… 🙂

Ampak ker vam privoščim rajske sadeže, z veseljem delim simpl recept, ki sva ga s Francijem jedla vsako jesen – skoraj vsak dan, včasih večkrat na dan. 😀 Dve verziji sta se izmenjavali – jaz imam bolj rada čokoladno, Franci vanilijevo. Obe sta božanski, vredni preizkusa in več kot primerni tudi za tiste brez blenderja! 🙂

RECEPT ZA ČOKOLADNI PUDING

Ja, to je vse! Obe sestavini zmešamo v blenderju. 🙂 Na vrh super pašejo kakavova zrna. Kakav lahko nadomestite z rožičem v prahu – ta ne vsebuje stimulansov in vas ne bo poživil (dobra ideja, če bo to puding za večerjo). Vseeno je nama kakav bolj všeč, ker se njegova značilna grenčina odlično ujame s sladkim kakijem, da vse skupaj ne izpade preveč sladkobno, ampak res – čokoladno.

cokoladni_puding

RECEPT ZA VANILIJEV PUDING

  • 6 zrelih kakijev sorte tipo
  • 1/2 – 1 jušna žlica vanilije v prahu
  • 1/2 čajne žličke cimeta v prahu

Vse sestavine zmešamo v blenderju. Po vrhu lepo pašejo suhe murve.

vanilijev_puding

NAMIGI

Če sestavine dobro zmiksate, bo puding “zaželiral” in bo res podoben tistemu iz trgovine (v podolgovatih lončkih, s smetano na vrhu – o ja, dobro se jih spomniva :D). Nama osebno to ni tako všeč, zato sestavine rajši na hitro zmešava na najnižji hitrosti, da je vse skupaj bolj “tekoče” in manj gladko.

Možnost brez blenderja: Sestavine enostavno dobro premešamo z žlico. Meni je ta verzija morda celo najbolj všeč, ker mi je všeč tekstura kakija. Za tiste brez blenderja, je pa to sploh super recept, pri katerem ni rezultat nič slabši.

Povečajte hranljivost tako, da sestavinam dodate Sunwarrior beljakovine v prahu. Za čokoladni puding priporočava Sunwarrior BLEND čokolada, za vanilijevega pa Sunwarrior BLEND vanilija. S tem dodatkom je ta recept odličen regeneracijski obrok po treningu, ki pospeši regeneracijo.

antioksidanti iz kakija in kakava + beljakovine = idealna kombinacija.

Še več receptov za simpl sladice iz manj kot 5 sestavin, najdete v moji knjigi Simpl sladice. Med drugim vsebuje recept za še en čokoladni puding, ki prav tako vsebuje kaki.

Preberite tudi o tem, zakaj je kaki tako dober za športnike.

Za več receptov s kakijem kliknite:

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here