Začela se je! Sezona mojega najljubšega sadeža, ki jo bom tokrat že drugič zapored izpustila… V Južni Ameriki imamo veliko lokalnih banan, papaj, ananasa, mangov in avokada, ampak kakija – tega rajskega sadeža, o katerem sem več napisala tukaj, tega pa nimamo!

Vsako jesen in zimo je bil kaki na jedilniku praktično vsak dan. Največkrat v dveh oblikah: samo pretlačen z žličko in pomešan s Sunwarrior Blend (božanska kombinacija, res!) ali pa prelit s presno kokosovo smetano. To je tudi ena mojih najljubših sladic sploh – najboljše pri vsem skupaj pa je, da sploh ni klasična sladica, rezervirana samo za pregrešno razvajanje, temveč si lahko spodnji recept privoščite kar kot zdrav zajtrk, malico ali večerjo!

Recept je objavljen tudi v knjigi Simpl sladice, ki vsebuje 60 receptov za presne veganske sladice z manj kot petimi sestavinami.
Sestavine za 2 osebi:
  • 8 mehkih zrelih kakijev
Za kokosovo smetano:
Priprava:

Kakijem odstranimo kožico in jih v večji skledi pretlačimo z vilico. Če imamo pri roki vanilijo v prahu, primešamo še čajno žličko le-te.

Odpremo mlad tajski kokos, odlijemo kokosovo vodo in z žlico postrgamo želatinasto meso iz notranjosti. V blenderju nato zmešamo kokosovo meso, datlje, Sunwarrior beljakovine in približno polovico kokosove vode, da dobimo gosto smetano. Po potrebi dodajamo kokosovo vodo, za sladkost pa poskrbijo že Sunwarrior, ki vsebujejo naravno stevijo.

V dve skodelici izmenično nalagamo pretlačen kaki in kokosovo smetano – ali pa nič ne kompliciramo in smetano samo prelijemo prek pretlačenega kakija. Njam, zavidam vam! 

 

Še 3 recepti za presne sladice s kakijem:

Presni čokoladni & vanilijev puding (brez blenderja)

Presne vanilijeve rezine

Presna kakijeva torta 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here