Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Tokrat vam je Maja pripravila odličen recept za zdravo alternativo kupljenim energijskim ploščicam, ki jih lahko pripravite kar sami doma. Te ploščice so okusne, nasitne, enostavne za pripravo in zdrave. Primerne so kot prigrizek, malica za v službo ali za po napornem treningu.

Pri pripravi bodimo ustvarjalni. Ni potrebno, da vedno dodajamo sestavine po gramih, zaupajmo svojim občutkom in zagotovo vam bo uspelo narediti odlične ploščice. Količine prilagodite tako, da masa ne bo pregosta ali preredka.

V posodi zmešamo naslednje sestavine:

Ovsene kosmiče, kokosove kosmiče, laneno seme, na koščke narezane sveže datlje, suhe slive, sončnična semena, maco v prahu, kakav v prahu, agavin sirup, kokosovo maščobo, cimet, ingver in burbonsko vanilijo v prahu. Vse sestavine zmešamo kar z roko, ker je zmes pregosta za kuhalnico, nato damo maso za 20 minut v zamrzovalnik, da se kokosova maščoba strdi. Maso položimo na pladenj in jo zrežemo na željene rezine ter premažemo s stopljeno čokolado (z vsaj 75% kakavovim deležem ali presno) in jo potresemo z ingverjem v prahu.

Uživajte v ustvarjanju in dober tek!

  • Prispevala za portal: Maja Kočevar
Delite naprej ...
Ekipa MojeZdravje.net
Ekipa MojeZdravje.net

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja