kokosov jogurt

So probiotični jogurti res tako super za našo prebavo? Zaradi relativno majhnega števila probiotičnih bakterij (ki se s časom, ko jogurti stojijo v trgovini, še zmanjšuje) gre bolj za marketinški “nateg”, ki se mu ne splača posvečati pozornosti in denarja. Poleg tega so mlečni izdelki zelo pogost vzrok za prebavne težave, kar veliko ljudi odkrije šele, ko jih enkrat izločijo iz prehrane.

Če potrebuje vaša črevesna flora obnovo, so veliko boljša izbira čisti (veganski) probiotiki, ki so zaradi zadostne koncentracije aktivnih sevov dejansko učinkoviti. Odlično se dopolnjujejo tudi z rastlinskimi jogurti, ki jih lahko pripravimo kar doma. Poskusite s kokosovim, ki ima od vseh rastlinskih jogurtov najbolj kremasto teksturo in prijetno nevtralen okus.

Sestavine za presni kokosov jogurt:

  • 1 mlad tajski kokos
  • 2 izkoščičena datlja medjool
  • 1 jušna žlica limoninega soka
  • 1 čajna žlička nastrgane lupinice eko limone
  • 1 kapsula veganskih probiotikov v prahu

Priprava:

Kokos odpremo, vodo odlijemo v kozarec in z žlico postrgamo kokosovo meso.

kokosovo_meso

Celotno kokosovo meso v blenderju do gladkega zmešamo z datlji, limoninim sokom, limonino lupinico in približno 1 skodelico kokosove vode, odvisno od tega, koliko mesa je vseboval naš kokos. Ko dobimo gladek jogurt, na hitro vmešamo še probiotike in pustimo jogurt stati na topli sobni temperaturi čez noč, da fermentira.

Presni kokosov jogurt je najboljši s svežim sadjem in granolo.

P.S. Recept je iz moje knjige SIMPL SLADICE.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here