Košarica

V košarici ni izdelkov.

Matcha Latte – napitek za budnost

Poskusite jutranjo kavico ali cappucino občasno zamenjati s toplim napitkom matcha latte. Pitje zelenega čaja matcha spodbuja nastanek serotonina in dopamina, ki imata pozitiven vpliv na naše razpoloženje, spodbuja koncentracijo, istočasno sprošča in izostri čute ter poveča budnost kar do 6 ur. L-teanin v matchi prispeva k pomnjenju in učenju medtem ko preprečuje stranske učinke kofeina. Skodelica matche tako pomaga pri koncentraciji in zbistritvi misli brez dodajanja nervozne energije, ki ji pogosto sledi po kavi. Več o pozitivnih učinkih matcha čaja si lahko preberete v prispevku tukaj.

Sestavine za pripravo kremnega matcha latte napitka:

Za osnovo uporabimo matcha čaj. Za boljši napitek je seveda najbolje uporabiti čimbolj čisto, 100% matcho. Uporabite lahko na primer najmočnejšo Matcho focus ali že pripravljeno mešanico Matcha latte.

Količine vseh sestavin:
  • 300 ml poljubnega rastlinskega napitka (kokosovo, ovseno, sojino, laneno)
  • 1 čajna žlička (2 g)  matcha čaja 
  • 15 g sladila po želji (npr med ali kokosov sladkor)
  • majhen ščepec nerafinirane soli (za izostritev okusa)
  • 1/2 čajne žličke burbonske vanilije po želji
Priprava:

Matcha latte lahko pripravite tako kot prikazuje video, lahko pa zmešate 250 ml rastlinskega mleka z matcho in vsemi ostalimi sestavinami v mešalniku, postavite v manjšo skodelico in segrejte. Ostanek mleka spenite. Dodajte mešanico v kozarec in prelijte s stepenim rastlinskim mlekom. Uživajte!

Delite naprej ...
Katarina Katanec
Katarina Katanec

Katarina Katanec, magistra inženirka prehrane. Intenzivno se ukvarja s svetovanjem na področju hujšanja, zdrave in rastlinske prehrane ter klinične prehrane ter poučevanjem – vodi različna predavanja in delavnice.

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja