Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Najpogostejše napake pri hujšanju – 1. del

Stalno ponavljanje istih vzorcev ni recept za uspeh na nobenem področju, sploh pa ne pri hujšanju. Pa si poglejmo, katere so pogoste napake, ki vas vodijo do neuspeha pri izgubi kilogramov.

Od doma brez zajtrka, kosilo izpustite

Zjutraj vas zbudi šele druga budilka, hitro vstanete, se v naglici oblečete in ker ne čutite lakote, hkrati vas priganja še čas -izpustite zajtrk. Če izpustite kateri koli obrok, to ne pomeni, da imate izgovor, da se pri naslednjem obroku prenajeste. Izpuščanje obrokov je najpogostejša napaka vseh, ki si želijo shujšati, a se pogosto tega sploh ne zavedajo.

»Za kosilo solata, zvečer zagata«

Solata s piščancem na žaru kot kosilo? Odlična večerja, a za kosilo premalo energije povzroči poseganje po nezdravih izbirah zvečer tik pred spanjem. Za kosilo izberite živila, ki vas bodo oskrbela z dolgotrajno sproščajočo se energijo. Uravnotežena kombinacija po poskrbela, da bo vaša raven krvnega sladkorja ostala konstantna in boste po obroku še dolgo siti.

Maščobe

Zamenjava nasičenih maščob z rafiniranimi rastlinskimi olji je slaba izbira. Sploh s strjenimi maščobami v margarinah in pred-pripravljenih živilih ter prigrizkih (sladoledi, keksi, slani prigrizki). V zmernih količinah uporabljajte kakovostne vire- tudi nasičenih maščob. Maščobe povečajo občutek sitosti in hkrati upočasnijo prehod glukoze iz obroka v kri ter pomagajo, da se energija sprošča enakomerno. Plave ribe, avokado in skromne porcije oreščkov so dober vir nepredelanih maščob.

Primerno sestavljeni in časovno razporejeni obroki so ključni za izgubo kilogramov. Strah pred kvalitetnimi maščobami je odveč.

V naslednjem članku sledita še dve pogosti napaki pri hujšanju. Preberite si tudi članek z naslovom 7 nasvetov za uravnotežen jedilnik.

Delite naprej ...
Anja Pristavec
Anja Pristavec

Anja Pristavec, magistra inženirka prehrane. Zaključila je magistrski študij Prehrane na Biotehniški fakulteti v Ljubljani. Svoje raziskovanje usmerja na vpliv prehrane na človeka, pri čemer ji pomaga njena lastna izkušnja s hujšanjem.

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja