Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Tereza pravi: “Lahko priznam, da sem naravnost zasvojena z dobro staro ovseno kašo (porridge). Z njo so me spoznali tukaj na Novi Zelandiji in od takrat si jo pripravljam skoraj za vsak zajtrk. Nežno topla kaša me spominja na sladico, ki jo lahko brez slabe vesti pojem zgodaj zjutraj!”

Zelo pametno je ovsene kosmiče namočiti eno noč prej, še predno začnemo s kuhanjem. Fermentacija zrna “aktivira” naravno prisotnih vitaminov in mineralov (ali natančneje de-aktivira njihove varovalne mehanizme), tako da jih naše telo lažje prebavi. To velja za vsa zrna, kot tudi oreščke. Daljša ko je fermentacija ali namakanje boljši ima vpliv.

SESTAVINE

  • 1 skodelica ekoloških ovsenih kosmičev
  • 1/2 JŽ jabolčnega kisa ali limoninega soka
  • 1 1/2 skodelice vode

Eno noč prej zmešajte prve tri sestavine in naj se namakajo 12-24 ur. Naslednji dan zmešajte fermentirano zmes (tudi vodo!) z vsemi preostalimi sestavinami. Kuhajte dokler ne začne vreti, ves čas mešajte. Potem zmanjšajte ogenj in kuhajte približno 5 minut, dodajte še kokosovo mleko če je potrebno.

Postavimo v posodice in ponudimo z različnimi prelivi, kar vam srce poželi! Tereza je izbrala izbrala kokosov jogurt pomešan z malinami, borovnice, chia semena in Manuka med.

Delite naprej ...
Ekipa MojeZdravje.net
Ekipa MojeZdravje.net

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja