Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Že od otroštva imam iz neznanega razloga rada vse, kar je malce bolj eksotično. Ob tem mi pride na misel kokos in kroglice »rafaelo«, ki so bile moja najljubša otroška sladkarija.

Z vami želim deliti recept za proseno kašo, ki je nastal čisto po naključju.

Za 1 osebo potrebujemo:

  • 3 jušne žlice prosene kaše
  • 1 jušno žlico mletih mandljev
  • 1 jušno žlico kokosa (po želji, lahko več)
  • ščepec burbonske vanilije v prahu
  • rastlinsko mleko (npr. kokosov ali mandljev napitek)

Proseno kašo čez noč namočimo, jo speremo z vodo in nato skuhamo v vodi (približno 10 minut), ki ji dodamo ščepec nerafinirane piranske soli.

Proti koncu kuhanja dodamo še mlete mandlje in vanilijo. Kašo pustite minuto ali dve, da popije vso vodo in nabrekne. Preložite jo v skodelico in izdatno posujte s kokosom. Po želji jed lahko izboljšate s toplim rastlinskim mlekom.

Prosena kaša s kokosom prijetno pogreje telo in deluje poživljajoče. Priporočam, da jo še posebej uživate takrat, ko ste izčrpani.

Za proseno kašo velja, da na naše telo deluje bazično, krepi organizem in celo izboljša zobe, nohte, lase ter kožo. Vsebuje silicij, ki je sicer v drugih žitih redek.

Več o proseni kaši si lahko preberete tukaj.

Ta zajtrk ni sladek, s čimer vplivate na manjšo željo po sladki hrani čez dan.

Dodaten nasvet:

  • Proseno kašo lahko pripravite za v službo, kjer si le pogrejete mleko in ga prelijete čez kašo.
  • Odlično se obnese kot večerja po napornem dnevu, saj blagodejno deluje na želodec.
  • Pripravite jo tudi otrokom, za največje sladkosnede v kašo med kuhanjem dodajte banano in tako praktično dobite že sladico – bananino proseno kašo. Ta prepriča največje skeptike, ki imajo ob besedi »kaša« slab občutek.
Delite naprej ...
Anja Pristavec
Anja Pristavec

Anja Pristavec, magistra inženirka prehrane. Zaključila je magistrski študij Prehrane na Biotehniški fakulteti v Ljubljani. Svoje raziskovanje usmerja na vpliv prehrane na človeka, pri čemer ji pomaga njena lastna izkušnja s hujšanjem.

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja