Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Sadni jogurt za zajtrk, malico, morda posladek po kosilu ali za večerjo? Saj je le »jogurt«. Celo na naši fakulteti, kjer bi se morali dobro zavedati, kaj sadni jogurt je – sladica namreč – je to pogosto malica študentov. Ne bom dolgovezila, kaj vse se najde notri. Raje sem se odločila najti alternativo. In sem tudi jo. Odlično alternativo!

Sveže sadje, potem navadni jogurt in za bolj sladkosnede še žlička slastnega medu. Kako preprosto, kajne? Slaba stran je le, da nekaterega sadja ni na voljo celo leto, da bi lahko eksperimentirali z okusi. Pa kaj potem!

Obstaja še ena preprosta alternativa, ki me je res navdušila. Luštna trgovinica SuperHrana, ki sem jo odkrila čisto v bližini naše fakultete (zdaj se nahaja na Zaloški cesti), nam je za namen promocije zdravega zajtrka predstavila modro jagodičevje v prahu, znamke Biokia®. Zanimivo, zakaj pa ne? Študentje vedno radi preizkusimo nekaj novega, a se pogosto zatakne pri financah. Splošno drži, da si za kakšen dobro opravljen izpit radi tudi kaj privoščimo. Kaj pravite, da bi si tokrat malce drugačno nagrado? Na eno super zdravo darilce? Mmm. Torej, preprosto darilo, ki je lahko vedno pri roki. Definitivno Biokia®.  Navadni jogurt, kefir ali rastlinski jogurt (na primer domač kokosov) in žlička posušenega jagodičevja. Zmešamo. To je to!

BiokiaNo, pa bom študijsko kritična še do te mešanice in preverim sestavine:
Črni ribez, gozdne in gorske borovnice, črna aronija. Pika. Res super si rečem in si že cedim sline ob misli na  super jogurt!
Pozitivni učinki, ki jih lahko prinese ta slasten napitek: menda mešanica posušenega jagodičevja vsebuje vitamine C, E, K, od mineralov pa prednjačijo kalij, baker in mangan. To je še posebej pomembno pri nas študentih, saj lahko le dobro preskrbljeni z vitamini skoncentrirano študiramo.

In kaj me je še navdušilo pri temu izdelku? Namesto, da bi, kot pri jogurtu, na njem pisalo »manj maščob«, piše »brez dodanih sladkorjev«. To me je navdušilo, ker je menda po izsledkih mnogih raziskav sladek zajtrk manj primeren za dobre kognitivne funkcije.

Pa na zdravje!

Delite naprej ...
Anja Pristavec
Anja Pristavec

Anja Pristavec, magistra inženirka prehrane. Zaključila je magistrski študij Prehrane na Biotehniški fakulteti v Ljubljani. Svoje raziskovanje usmerja na vpliv prehrane na človeka, pri čemer ji pomaga njena lastna izkušnja s hujšanjem.

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja