Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

»Nothing will benefit human and increase chances of suvival of life on earth as much as the evolution to a vegetarian diet– Albert Einstein.

S takim načelom se odpira vedno več restavracij po svetu. Po svojem potovanju po Avstraliji sem se srečala z veliko zanimivimi stvarmi, med drugim sem v Melbournu odkrila »Matcha cafe«, restavracijo posvečeno samo japonskemu zelenemu čaju – matchi.

Zgodba o odprtju »matcha cafe-ja« se je začela z vzponom matche na svetovni trg v zadnjih dveh letih in njenih pozitivnih učinkov na zdravje. Matcha je znana po tem, da pripomore k boljšem počutju, vsebuje veliko antioksidantov, krepi koncentracijo in spomin, poveča raven energije in vzdržljivosti, razstruplja telo in pripomore k učinkovitem delovanju imunskega sistema.

Avstralski »Matcha cafe« temelji na čistem, preprostem in predvsem polnovrednem rastlinskem prehranjevanju, z dodatkom matche praktično v vsaki pijači in hrani. Restavracija je bila narejena za vse, ki so preobčutljivi na določena živila in želijo uživati v polnovredni rastlinski prehrani. Narejena je bila za vse vegane, vegetarijance in ljudi z različnimi alergijami ali intoleranco na različna živila, kjer lahko brez skrbi uživajo v zdravi in okusni rastlinski prehrani. Kot zanimivost, omenim tudi, da je tudi prva restavracija z veganskim nadomestkom jajca, ki je po videzu (in okusu) skoraj povsem identičen kokošjemu.

Sama sem bila nad mathca restavracijo navdušena. Tudi doma uživam veliko izjemno kvalitetne matche, ena takih je matcha blagovne znamke Kissa. Dodajam jo v maso za palačinke ali muffine, najraje pa si pripravim matcha latte s sojinim mlekom.

Recept za odličen matcha latte lahko najdete v prispevku TUKAJ.

Več o pozitivnih lastnostih matche lahko preberete tukaj.

Delite naprej ...
Katarina Katanec
Katarina Katanec

Katarina Katanec, magistra inženirka prehrane. Intenzivno se ukvarja s svetovanjem na področju hujšanja, zdrave in rastlinske prehrane ter klinične prehrane ter poučevanjem – vodi različna predavanja in delavnice.

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja