Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Matcha je vrsta japonskega zelenega čaja – v prah zmleti zeleni lističi čajevca. Znana je po tem, da spodbuja koncentracijo, istočasno sprošča in izostri čute ter poveča budnost kar do 6 ur. Vsebuje veliko klorofila, antioksidantov, kalija, vitaminov A in C, železa, proteinov in kalcija ter s tem izboljšuje delovanje imunskega sistema. Vsebuje petkrat več kofeina kot kava, vendar ne vpliva na živčnost ali visok krvni tlak kot je to značilno za kavo.

Priprava matcha čaja je zelo enostavna. Lahko jo pripravite kot:

  • 100% topel matcha napitek
  • matcha latte z rastlinskim mlekom
  • matcha limonado

V videu smo na kratko prikazali enostaven postopek priprave.

Okus je izjemen, rahlo grenak in oreškast, a se v kombinaciji s toplim rastlinskim mlekom spremeni v pravo fantazijo zelenega napitka. Matcha Latte napitek je odličen ritual zjutraj namesto kavice. Ne bo vas le prebudila, po njej se boste počutili bolj zbrani, okus Matche z dodatkom pravega domačega rastlinskega mleka pa je res izjemen.

Matcha_caj

Ena sama skodelica Matcha čaja ima kar 10-krat toliko antioksidantov kot običajen zeleni čaj. Že po samem izgledu je njena barva bistveno bolj intenzivna. Temu primeren je tudi njen učinek.

Ima tudi ugoden učinek na hujšanje, saj pomaga pospeševati metabolizem, hkrati pa vpliva na bolj učinkovito izgorevanje maščob. Najbolje je, če si čaj privoščite pred jutranjo aktivnostjo. Raziskove so potrdile tudi, da ima redno uživanje Matche vpliv na nižanje slabega holesterola v krvi. Spodbuja tudi nastanek serotonina in dopamina, ki imata pozitiven vpliv na naše razpoloženje. Ker je postopek pridelave Matche izredno zahteven, je tudi cena Matche primerna temu. Te se gibljejo okoli 30 eur za 50 gramov čistega zelenega čaja. Lističe Matche obirajo ročno in jih sušijo več tednov, pred obiranjem jih zaščitijo pred soncem in ti so polni klorofila, zato ima Matcha tudi tako lepo živo zeleno barvo. Več o njej si lahko preberete tukaj.

Kako pripravimo okusen Matcha čaj?

Matcha_sestavinePripravimo ga tako, da 1 čajno žličko Matcha čaja prelijemo  z decilitrom vroče (tople) vode. Vodo najprej zavremo in jo malce ohladimo (na približno 80 stopinj), nato z metlico mešamo kratek čas, da se Matcha dobro raztopi, nato jo prelijemo z decilitrom toplega rastlinskega mleka. Najboljši je z domačim rastlinskim mlekom. Lahko pripravite kokosov, ovseno, lešnikovo ali pa mandljevo. Za sladilo se odlično podata kokosov sladkor ali med. Če se z Matcho šele spoznavate, je odličen začetek Matcha fokus ali v kompletu z bambusovo metlico, saj ta odlično speni napitek. Lahko pa uporabite tudi druge vrste matche, prav vse pa so 100% z rahlimi odtenki v okusu.

Uživajte!

Delite naprej ...
Ekipa MojeZdravje.net
Ekipa MojeZdravje.net

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja