Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Zelenjavna cvetačna pica za hujšanje iz oddaje Dobro jutro

Zdravo pico, ki bo primerna tudi v času hujšanja lahko pripravimo iz sestavin, ki ne vsebujejo veliko ogljikovih hidratov, ampak pretežno zelenjavo, beljakovine in nekaj maščob. Mojca Cepuš iz Befit jo je potrdila iz prehranskega vidika, da je pica pripravljena iz spodnjih sestavin primerna za hujšanje.

Če hujšamo, lahko pojemo 1 takšno pico za večerjo ali 2 pici za kosilo. Ker je na pici veliko sveže zelenjave, dodatna solata niti ni potrebna, saj je že sama pica popoln obrok. Kuhar v oddaji Dobro jutro pa jo je pohvalil še z vidika okusa. Okus te pice je izredno sočen. Priprava niti ni tako zahtevna kot bi morda mislili na prvi vtis. Jaz sem jo pripravila v 30 minutah. Toliko so nam namreč dali na razpolago na oddaji Dobro jutro na RTV Slovenija.

Torej, potrebujete seznam sestavin na spodnjem linku, en večji pekač, peki papir in veliko ustvarjalnosti, da jo okrasite po svojih željah 🙂

Za sestavine in postopek priprave klikni tukaj.

Povprečna hranilna vrednost 1 pice:

  • Energijska vrednost: 378 kcal
  • Maščobe: 15,7 g
  • Ogljikovi hidrati: 16,9 g
  • Beljakovine: 30,6 g
  • Prehranske vlaknine: 15 g

Posnetek oddaje lahko najdete v arhivu oddaje Dobro jutro s klikom na link tukaj.

Dober tek!

Delite naprej ...
Maja Jeereb
Maja Jeereb

Maja Jeereb je ustanoviteljica portala MojeZdravje, ljubiteljica narave in zdrave okusne rastlinske hrane, avtorica številnih zdravih receptov, svetovalka za zdravo rastlinsko prehrano in certificirana nutricionistka.

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja