Košarica

V košarici ni izdelkov.

Skodelica borovnic na dan pomaga ohranjati normalen krvni tlak ter elastičnost ožilja, kar nas varuje pred srčno-žilnimi boleznimi. Še posebej dobro je, da jih uživajo ženske, ki so v in po menopavzi bolj nagnjene k razvoju le-teh. O njenih koristnih učinkih si lahko preberete v prejšnjem prispevku.

Sestavine:

Priprava:

Čas priprave: 5 min + namakanje kosmičev in ajdove kaše (8 ur ali čez noč)

Kosmiče ali kašo čez noč namočite in zjutraj kratko pokuhajte, da nabreknejo. Razporedite v posodice, dodajte jogurt, kokosov jogurt, kefir ali skuto. Posujte z borovnicami, kokosom, orehi, cimetom in kakavom. Okus, ki ga dobite, spominja na borovničevo pito. Na tak način razvajate svoje brbončice in hkrati tudi svoje možgane, ožilje in oči.

Ta zajtrk ni »brez kalorij«, kot je pogosto zadnje čase, sitost po takem obroku zaradi vlaknin traja dlje časa, hkrati zaužijete popoln nabor vitaminov, mineralov, ogljikovih hidratov in tudi beljakovin, ki jih potrebujete za uspešen začetek dneva. Najbolj zaposleni si zajtrk lahko pripravite že zvečer, shranite ga v hladilniku, zjutraj pa le obogatite z borovnicami.

Takole je izgledal doma pripravljen zajtrk po tem receptu:

Delite naprej ...
Anja Pristavec
Anja Pristavec

Anja Pristavec, magistra inženirka prehrane. Zaključila je magistrski študij Prehrane na Biotehniški fakulteti v Ljubljani. Svoje raziskovanje usmerja na vpliv prehrane na človeka, pri čemer ji pomaga njena lastna izkušnja s hujšanjem.

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja