Košarica

V košarici ni izdelkov.

Artičoka – Cynara scolymus

Sem pravi srček, sicer grenek, ampak zdravilen. Cenijo me že vse od antike. Kot spomladanska delikatesa sem zaradi mehkega srčka priznana tudi v kulinariki. Polna grenčin pomagam prebavi po obdobju mastne in kalorične zimske prehrane. Za lajšanje težav povezanih s prebavo, holesterolom v krvi, jetri in žolčem ponujam izvleček svežih ali posušenih listov, standardiziranih na vsebnost cinarina. V tradicionalni medicini sem že dolgo priljubljena, zato je moje delovanje dobro raziskano.

Tudi znanost priznava koristi uporabe izvlečka mojih listov pri želodčno-črevesnih težavah. Z grenčinami pomagam pri prebavi in olajšam občutek polnega želodca, pomirim slabost in napenjanje. Spodbujam nastajanje in izločanje žolča in tako prispevam k boljši presnovi maščob. Najbolj popularna pa sem pri osebah s previsokim holesterolom v krvi, saj lahko znatno prispevam k znižanju holesterola v krvi in sicer povprečno do 15 %. Kot sorodnica pegastega badlja, se lahko tudi jaz pohvalim z zaščito jeter. Se sprašujete kako pomagam pri vzdrževanju primerne telesne teže? Spodbujam odvajanje vode in blata in tako prispevam tudi k čiščenju organizma. Z raziskavami pa so me pohvalili tudi zaradi uravnavanja sladkorja v krvi po obrokih pri pacientih diabetesa tipa II.

Kaj vsebujem, da sem tako vsestranska?

Seskviterpenske laktone, fenolne kisline in njihovi estre, med katerimi je najpomembnejši cinarin. Bogata sem z vodotopno vlaknino inulin ter vitamini in minerali v sledeh: B kompleks, C, magnezij, kalij, kalcij, železo, fosfor in cink. Spomladi se vam bom z veseljem smehljala iz krožnika, za pravilno odmerjanje pa kljub temu priporočam uporabo standardiziranih izvlečkov. Vesela sem, da vam svoje prednosti sedaj lahko ponudim tudi v obliki brezalkoholnih kapljic primernih za odrasle, starostnike in otroke starejše od 5 let.

Delite naprej ...
Ekipa MojeZdravje.net
Ekipa MojeZdravje.net

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja