Košarica

V košarici ni izdelkov.

Kokosov kefir z matcha latte in sladoledom

Obožujem kokosov kefir in matcho. V Londonu ju najdeš v vsaki trgovini z zdravo prehrano. Matcho že dolgo pijem namesto jutranje kavice, kokosov kefir pa občasno pripravim sama po receptu, ki ga najdete tukaj. Pred nekaj meseci pa sem na obisku Planet Organic trgovine v Londonu dobila kar oboje v enem. Kokosov kefir in matcho! Nora kombinacija, ki so jo poimenovali “Kefir Kick”. Zjutraj te matcha prebudi, kefir pa poskrbi za dobre bakterije v črevesju. 🙂 Tako okusna kombinacija, da bi ga lahko pila vsak dan. A kaj, ko so takšne dobrote pri nas v smoothie barih in trgovinah prej redkost kot običaj. A vikend je čas, ko si lahko kaj takšnega tudi v miru pripravimo sami doma. Matcha je odlična tudi v sladicah, predvsem s sladoledom. Tako lahko iz te vrhunske kombinacije dobimo kar 2 recepta: enega za zajtrk in drugega za vikend razvajanje v obliki sladice.

Za kokosov kefir z matcha latte potrebujemo:

  • 3 dl domačega kokosovega kefirja (recept tukaj)
  • 1 čajna žlička kvalitetne 100-odstotne matche v prahu
  • po želji dodamo nekaj koščkov priljubljenega sadja, npr. ananas ali mango. Lahko pa to tudi izpustimo, če nismo za sladek okus.

Priprava: matcho najprej raztopimo v malo vode in jo zmešamo z bambusovo metlico po receptu v spodnjem videu. Nato jo primešamo ohlajenemu domačemu kokosovem kefirju. Če želimo slajši okus, dodamo sadje (lahko cele koščke), lahko pa vse skupaj zmiksamo v blenderju. Po želji. Napitek je pripravljen.

Sestavine za kokosov matcha kefir s sladoledom:

  • 3 dl domačega kokosovega kefirja (recept tukaj)
  • 1 čajna žlička kvalitetne 100-odstotne matche v prahu
  • nekaj koščkov ananasa ali manga
  • kepica veganskega sladoleda (okus vanilije ali kokosa)

Za piko na i lahko po želji in okusu dodate še:

  • riban kokos in pikico matche za sladice (za posip)
  • burbonska vanilija ali cimet
  • ledene kocke

Priprava: enako kot zgoraj, na koncu dodamo še kepico veganskega sladoleda poljubnega okusa, po želji še led in potresemo z dodatki.

Uživajte in povabite še prijatelje! 🙂

Več o pripravi in pozitivnih lastnostih matche najdete v prispevkih TUKAJ in TUKAJ.

Delite naprej ...
Maja Jeereb
Maja Jeereb

Maja Jeereb je ustanoviteljica portala MojeZdravje, ljubiteljica narave in zdrave okusne rastlinske hrane, avtorica številnih zdravih receptov, svetovalka za zdravo rastlinsko prehrano in certificirana nutricionistka.

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja